منابع علمی پایان نامه : مقالات و پایان نامه ها درباره بررسی رابطه ... |
q15
۱٫۰۰۰
.۸۱۹
q16
۱٫۰۰۰
.۶۵۰
q24
۱٫۰۰۰
.۶۹۷
q26
۱٫۰۰۰
.۷۰۲
طبق جدول ۱۱-شاخص آزمون KMO[42]برابر ۶۴۷/۰ شده است (بزرگتر از ۰٫۶ می باشد) که نشانگر کفایت مقدار نمونهگیری میباشد.
جدول (شماره ۱۲) به ترتیب اشتراک اولیه[۴۳] و اشتراک استخراجی[۴۴] را نشان می دهد. با توجه به این که همه مقادیر مربوط به اشتراک استخراجی بیشتر از ۵/۰ می باشند نشان می دهد که از اعتبار سازه کافی برخوردار است و نیازی به حذف سوالات مربوط به این متغیر وجود ندارد.
۳-۷- روش های آماری تجزیه و تحلیل داده ها
در این تحقیق به دو روش توصیفی و استنباطی به تجزیه وتحلیل داده ها ی بدست آمده پرداخته ایم.
در سطح توصیفی، با بهره گرفتن از توابع آماری نظیر فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و ضریب استاندارد به تحلیل و توصیف ویژگی های جامعه ی آماری پرداخته شده است و در سطح استنباطی هم به منظور پاسخ به سؤالات پژوهش و هم به منظور یافتن روابط خاصی بین متغیرهای جامعه از آزمون های ضریب همبستگی اسپیرمن ، رتبه بندی فریدمن استفاده گردیده است :
۳-۷-۱- آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن
به منظور بررسی وجود ارتباط ونیز میزان آن بین دو متغیر، از آزمون های همبستگی استفاده می شود. زمانی که متغیرها کمّی باشند از ضریب همبستگی پیرسون و هنگامی که متغیرهای مذبور کیفی هستند از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده می شود.
با توجه به کیفی بودن متغیرها در این پژوهش از ضریب همبستگی اسپیرمن با رابطه زیر استفاده گردیده است:
که در آن :
D: تفاوت یا اختلاف بین دو متغیر
N: حجم نمونه آماری
: ضریب همبستگی اسپیرمن
همبستگی در مقیاسی که از ۱+ (همبستگی مستقیم و کامل ) شروع می شود و تا صفر (نبود همبستگی ) و ۱- (همبستگی منفی و معکوس) ادامه می یابد، اندازه گیری می شود.
در این تحقیق از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن برای تعیین وجود همبستگی و ارتباط معنادار بین هریک از مؤلفه های تحقیق استفاده گردیده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۷-۲- آزمون رتبه بندی فریدمن
هنگامی که پژوهش گربخواهدK(بیش از ۲)متغیروابسته به همرا که درسطح مقیاس ترتیب یسنجیده شده، اولویت بندی نماید،میتواندازاین آزمون استفاده نماید .نمرات درهرردیف جداگانه رتبه بندی میشوند . یعن بوقتی که Kموقعیت موردمطالعه قرارگیرد رتبه هادرهرردیف از۱تاKرتبه بندی می شوند.
آزمون فریدمن معلوم می کندکه آیا این احتمال وجودداردکه ستون های جدول یعنی گروه های نمونه از یک جامعه ی آمار ظی مشترک باشند یا خیر و هم چنین معلوم می کند که آیا حاصل جمع رتبهها ( )بطور معنی داری با یکدیگرتفاوت دارند یا خیر. وقتی که تعداد ردیفها و ستونها خیلی کوچک نباشند، می توان نشان داد که تقریباً «دارای توزیعی برابر با مجذورخی»بادرجه آزادی است. اگرمقدار محاسبه شده از فرمول زیر برای یک سطح معنی دار معین و درجه آزادی بزرگ تر یا مساوی مقدار نشان داده شده در جدول باشد، معنی آن این است که جمع های رتبه ها(میانگین رتبه ها) برای ستونهای مختلف به طور معنیداری باهم متفاوت هستند.(اندازه نمرات بستگی به موقعیتی دارد که آن نمرات ازآن ها به دست آمده اند) و بدین ترتیب می توان را در آن سطح معنی داری رد کرد.
در این فرمول هر یک از علائم آزمون فریدمن به صورت زیر تعریف می شوند:
N: تعداد ردیف ها (تعداد آزمودنی ها)
K: تعداد ستونها (تعداد موقعیت ها)
Rj: حاصل جمع رتبه های هر ستون (موقعیت)
در این پژوهش از آزمون فریدمن برای رتبه بندی مؤلفه ها استفاده شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1400-09-29] [ 05:34:00 ق.ظ ]
|