منابع کارشناسی ارشد در مورد مدل سازی ... |
تعداد ماشین نوع mکه در دوره h ام در سلول c مورد استفاده قرار می گیرد.
Nmch
تعداد ماشین نوع mکه در ابتدای دوره h ام به سلول c اضافه می گردد.
K+mch
تعداد ماشین نوع mکه در ابتدای دوره h ام از سلول c حذف می گردد.
K-mch
اگر عملیات j ام قطعه p روی ماشین m در سلولc در پریود h انجام شود.
در غیر این صورت
مدل ریاضی ارائه شده:
Subject to:
۷-۳-۴: تابع هدف:
تابع هدف نشان دهنده سود حاصل از تولید میباشد. در قسمت اول تابع هدف در آمد حاصل از فروش با بهره گرفتن از فرمول حاصلضرب تقاضای کالا در قیمت فروش آن محاسبه گردیده است و در قسمت دوم برخی از هزینه های تولید کالا شامل هزینههای نگهداری ماشینآلات، هزینه تولید وابسته به ماشین،هزینهیجابجایی برونسلولی قطعات و هزینه جابجایی ماشین آلات محاسبه گردیده است، اولین هزینه مربوط به هزینه نگهداری ماشین آلات در هر دوره میباشد که از فرمول حاصلضرب تعداد ماشینهای موجود از یک نوع در هر دوره در هزینه نگهداری آن نوع ماشین در آن دوره محاسبه میگردد. دومین هزینه مربوط به هزینه تولید وابسته به ماشین میباشد که از حاصلضرب هزینه هر ساعت تولید روی هر نوع ماشین در تعداد قطعه تولید شده در زمان تولید روی یک نوع ماشین بدست می آید. سومین هزینه مربوط به جابجایی بینسلولی قطعات میباشد. این هزینه هنگامی ایجاد می شود که دوعملیات متوالی یک قطعه درون سلولهای مختلف انجام گیرد. هزینه چهارم مربوط به هزینه جابجایی ماشین آلات در هر دوره میباشد.
۸-۳-۴: محدودیتها:
محدودیت ۱ تضمین می کند که هر عملیات هر قطعه روی ماشینی که توان انجام آنرا داراست انجام می شود.
محدودیت ۲ نشان دهنده محدودیت ظرفیت هر ماشین است.
محدودیت ۳ نشان میدهد که تعداد ماشینهای مورد بهره برداری در هر دوره از تعداد ماشینهای در دسترس نمیتواند بیشتر باشد.
محدودیتهای ۴ و۵ نشان میدهد که سایز سلول بین بالاترین کران و پایینترین کران قرار میگیرد.
محدودیت ۶ نشان میدهد که تعداد ماشینهای موجود در هر سلول از هر نوع در هر دوره برابر تعداد ماشینهای موجود در دوره قبل به اضافه تعداد ماشینهای اضافه شده به سلول در این دوره منهای تعداد ماشینهای کم شده از سلول در این دوره.
محدودیت ۷ نشان میدهد که میزان تقاضا برای هر کالا در هر دوره تابعی از قیمت آن کالا در آن دوره است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
محدودیت ۸ محدودیتی است که تضمین می کند الزامات مشتری بابت تولید قطعاتی مشخص رعایت می شود (جلب رضایت مشتری)
محدودیتهای ۹ و ۱۰ محدودیتهای منطقی صحیح و باینری هستند.
۹-۳-۴: مثال ۱:
در ادامه برای نشان دادن صحت مدل یک مثال عددی که با نرم افزار لینگو حل شده است به تفصیل بیان شده است. تعداد متغیرهای این مدل در این مثال برابر با ۳۴۳۸ متغیر و تعداد محدودیتهای آن برابر با ۹۹۷ محدودیت میباشد. با نرم افزار لینگو بعد از ۲:۰۳’:۴۰” به جواب بهینه رسیدیم.در ادامه در جداول۱، ۲، ۳ اطلاعات مربوط به پارامترهای مدل و مقادیر ورودی آن ارائه شده است، جدول ۱مقادیر مربوط به هزینه های مرتبط با ماشین، شامل هزینه های نگهداری، عملیاتی و جابجایی را در دوره های مختلف نشان میدهد جدول ۲ اطلاعات مربوط به زمان پردازش عملیات قطعات بر روی ماشینها را در اختیار قرار میدهد. جدول ۳ ماکسیمم تقاضا و حداقل تقاضایی را که باید در هر دوره برآورده کنیم را نشان میدهد.
لازم به ذکر است تابع تقاضا برحسب قیمت بکار رفته در این بخش از تحقیق از نوع کشش قیمت ثابت[۱۳۴] می باشد که از جمله توابع شناخته شده در ادبیات موضوع مدیریت درآمد به حساب می آید. همانطور که از اسم این تابع بر می آید دارای یک کشش مشخص برای تمامی قیمت ها میباشد. به عبارت دیگر:
که در آن همان میزان کشش قیمت میباشد.
با توجه به این رویکرد تابع تقاضا بر حسب قیمت بصورت زیر حاصل میگردد:
که در آن یک پارامتر انتخابی میباشد که ما آنرا بصورت زیر تعیین نمودهایم:
یعنی تقاضا به ازای قیمت یک (واحد) که همان ماکزیمم تقاضا در هر دوره برای هر قطعه میباشد. پس محدودیت شماره (۷) را به صورت زیر خواهیم داشت:
که در نظر گرفته شده است.
Tm
Available machine
AVmh
Amortized cost
am
Operation cost
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1400-09-29] [ 05:16:00 ق.ظ ]
|