دانلود پایان نامه های آماده | قسمت 13 – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
در این حوزه نویسندگان مدلهای پذیرش فناوری را در حوزه مطالعات منطقی در چهار سازمان مختلف در بین افرادی که فناوری نوین در محیط کارشناسان به آنها معرفی شده بود مورد سنجش قرار گرفت ارزیابی در سه مرحله زمانی مختلف پیش از آموزش، یک ماه بعد از اجرا و سه ماه بعد از اجرای سیستم که در حقیقت بهره گیری واقعی بیش از ۶ ماه از مرحله پیش از آموزش رخ میدهد. ارائه متغیّیرهای میانجی دیگر شامل تجربیات – داوطلبی – سن و جنس بوده است که نتایج میدهد که قدرت پیش بینی مدل افزوده شده است.
این نظریه مدیران را یاری میدهد که احتمال پذیرش فناوری جدید را در درون سازمان ارزیابی کنند. همچنین موجب شناخت عواملی می شود که پذیرش فناوری جدید را تحریک میکنند. از زمان شکل گیری این نظریه در سال ۲۰۰۳، محققان مختلف به آزمون آن در پذیرش فناوری پرداختهاند. جنسیت، تجربه، سن و داوطلبانهبودن استفاده از فناوری، به عنوان متغییرهای تعدیلگر در مدل اصلی تعیین شدهاند.
در نهایت شکل۸ به عنوان مدل معرفی شده است بر طبق تحقیقات علاقه خودکارایی کامپیوتر و عصبی شدن حین کارکردن با کامپیوتر تاثیر مستقیمی بر قصد رفتاری داشته اند.
سایر متغییرها شامل عملکرد مورد انتظار با تلاش مورد انتظار – تاثیر اجتماعی و شرایط و تجهیزات است.در تحقیق انجام شده مدل تا ۷۰% قابلیت پیش بینی رفتار را داشته و مقیاسهای ارزیابی مدل هم تا حدود ۴۰% بهبود یافته است . (Venkatesh, V., Morris, M. G., Davis, G. B., & Davis, F. D., 2003) مروری بر تحقیقات پیشین برپایهی تئوری بهبود یافته پذیرش و به کارگیری فناوری در تحقیقی (Li & Kishore, 2006)شاخص های ارزیابی جدیدی در حوزه این تئوری مطرح شد که در بین جمعیتهایی از گروه های متعدد انجام شد که بر خصوصیات جمعیت شناختی چون جنس و دانش اولیه و دانش ویژه در حوزه ی وبلاگ و تجربه کارکردن با آن تأکید شده بود.
داده ها در سه مرحله تحلیل شد. در مرحله نخست روایی سوالات سنجیده شد و در مرحله دوم فاکتورها مورد سنجش قرار گرفت در مرحله ی سوم پرسشنامه سنجیده شد. در این تحقیق صرفاً دانش موجود عامل افتراق بین گروه ها شده است.
در تحقیقی که در حوزه ی فناوری های همراه انجام شده است. (Carlsson, Carlsson, Hyvonen, & Puhakaine, 2006) فاکتور علاقه نیز به مدل اضافه شده که در زمان استفاده از آن اثبات می شود بخشی از کاربرد استفاده از سیستم را توجیه می نماید. تاثیرات اجتماعی نیز تاثیر مستقیمی بر قصد استفاده گذاشته است.
در این تحقیق زمانی که در حوزه چند سیستم مرتبط با فناوری همراه مدل تحقیق مورد بررسی قرار گرفت عامل قصد استفاده در بهره گیری به عنوان متغییر وابسته مطرح است که توسط عملکرد و تلاش موردانتظار و تاثیرات اجتماعی بیان می شود. در این تحقیق تجهیزات تاثیر مستقیمی بر استفاده نداشته است. در تحقیق دیگری که در حوزه خدمات همراه انجام شده است. (Knutsen, 2005)اطلاعات در دو بازه زمانی جمع شده است: مرحله استفاده آزمایشی از خدمات و دو هفته پس از پایان دوره آزمایشی اطلاعات مورد سنجش قرارگرفته است. عملکرد و تلاش موردانتظار بیشترین تاثیر را بر قصد استفاده داشته است. همچنین تاثیر عامل عملکرد مورد انتظار در مشتریانی که سن بیشتری دارند مهمتر ارزیابی شده است.
در تحقیقی شاخص های سنجش نظریه یکپارچهی پذیرش و قبول فناوری در مطالعه ای میان فرهنگی مورد سنجش قرارگرفته است. نمونه های مورد مطالعه در کشورهای گوناگون شامل دانش آموزان در سطوح متوسطه و آموزش عالی در کشورها بوده که از خدمات وبسایتها استفاده مینموده اند. کشورهایی که در آن پرسشنامه ها ترجمه و توزیع شد شامل جمهوری چک، یونان، هند، مالزی، نیوزیلند، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، انگلستان و ایالات متحده بوده است. نتایج بیانگر آن است که شاخص های پرسشنامه به اندازه ی کافی قابل ترجمه از زبانی به زبان دیگر هستند و این شاخص ها عناصر میان فرهنگی را پوشش نمیدهند. (Oshlyansky, Cairns, & Thimbleby)
مروری بر تحقیقات در حوزه بانکداری الکترونیک
امروزه صنعت بانکداری تنها در ارائه خدمات پشت باجه خلاصه نمی شود بلکه دامنه فعالیت آن در سطح فعالیت شرکتهای چندملیتی گسترده شده است؛ بانکها امروزه خود در سیستم مبادلات الکترونیکی به عنوان یکی از سرمایه گذاران بزرگ در بازار مبادلات وارد شده و در رقابت با سایر بانکها نقش اساسی در تامین مالی و پولی و رفاه اقتصادی جامعه ایفا میکنند در یک جمله میتوان گفت که امروزه صنعت بانکداری دامنه وسیعی از فعالیتهای اقتصادی را شامل می شود و بدون آن و بدون تحول و دگرگونی در این صنعت، بزرگترین بخش محرک اقتصادی جامعه فلج می شود. (مهرنوش; عباسی نژاد, ۱۳۸۵) با توجه به ورود فناوری جدید در پردازش داده ها نیاز جدیدی برای نحوه ارائه خدمات بانکی مطرح شده است با نگاهی به تجارب کشورهای پیشرفته و رشد خدمات بانکداری الکترونیک میتوان نیازهای در حال شکل گیری و روند فزاینده آن را در زمینه خدمات بانکی در ایران تا حد مناسبی پیش بینی نمود ولی قبل از اجرای کامل بانکداری در کشور باید این موضوع را درنظر داشت که مشتریان به خدمات سنتی هر چند ناکارآ خوگرفته اند و از همه مهمتر به آن اطمینان بیشتری دارند.
افزایش دسترسی به فناوری های الکترونیکی در صنعت بانکداری شیوه ارائه خدمات بانکها به مشتریان خود را تغییر داده است. امروزه مشتریان بانکها در میان تنوع کانالهای مختلف قادر به انتخاب بوده از این رو مشاهده می شود که رفتار خرید مصرف کنندگان خدمات مالی تغییر یافته و فقدان وفاداری به یک نام تجاری به شدت مشهود است. اغلب مصرف کنندگان خدمات مالی بیش از یک حساب بانکی داشته و آمادهی خارج نمودن نقدینگی از یک حساب به حسابی که منفعت بیشتری دارد هستند. (ICM, 2002) این امر قطعا در برنامه های بازاریابی بانکها تاثیرگذار بوده و اتخاذ استراتژیهایی برای معرفی بیشتر خدمات نوین بانکی را ضروری میسازد. امروزه مشتریان فرصتهای بیشتری برای مقایسه خدمات در اختیار دارند و قضاوت مشتری در مورد بانک بر اساس میزان توانمندی بانک در کمک به حل معضلات وتوسعهتجاری او استوار است. در کشور ما و اکثر کشورهای پیشرفته دنیا، انجام سریع امور و عدم اتلاف وقت به عنوان مهمترین عنصر موفقیت در رقابت بانکها محسوب شده ومشتریان به عنوان رکن اصلی تعیینکننده این رقابت، ارزش بسیار زیادی برای تکنولوژی و سرعت و در درجه بعدی تخصص فنی بانکها قائل هستند.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 10:44:00 ق.ظ ]
|