مقاله-پروژه و پایان نامه – ۲-۴ تحقیقات انجام شده – 5 |
۲-۳-۳-۳ پیوند مو
کم مویی، ریزش مو و کچلی یکی از مشکلات مهمی است که افراد برای رفع آن اقدام به انجام انواع مختلف پیوندها و کاشت مو میکنند؛ چیزی که این روزها میتوان در سطح خیابان کلینیکهای آن را دید. مراکزی که با روشهای مختلف در روزنامهها، فضاهای مجازی و شبکه های ماهوارهای تبلیغات گسترده ای میکنند و عکسهایی از قبل از کاشت و بعد از آن منتشر میکنند. بسیاری از جراحی ها، پیوندها و کاشت مو به صورت سرپایی با بیحسی موضعی انجام می شود. به اعتقاد کارشناسان در بسیاری از موارد و با توجه به پیشرفتهای علمی پیوند مو به روشهای جدید یک عمل راحت است که در اکثر موارد رضایت بیماران را هم در پی دارد البته در صورتی که کار توسط متخصصان انجام شود. دکتر یحیی دولتی رئیس انجمن پوست ایران گفته تخلف آشکاری که متاسفانه در کشور ما به وفور مشاهده می شود، مراکز متعدد پیوند مو هستند که بدون اینکه صلاحیت لازم را برای این کار داشته باشند، فعالیت و تبلیغ میکنند. به اعتقاد کارشناسان وقتی پیوند و کاشت مو توسط متخصصان انجام شود عوارض جانبی بسیار کم خواهد بود اما شایع ترین عوارض این نوع عمل شامل درد و سوزش خفیف در ناحیه پشت سر، تورم پیشانی و صورت، تشکیل دلمه های کوچک روی محلهای کاشت و در گاهی موارد عفونت و خونریزی خواهد بود. در حال حاضر در بسیاری از کشورها پیوند مو یک تخصص جداگانه و صاحب بورد مجاست اما در کشور ما به صورت تخصصی چندان به آن توجه نشده است.
۲-۳-۳-۴ تزریق چربی
یکی دیگر از روشهای پرمشتری جراحی زیبایی در کشور تزریق چربی در نقاط مختلف بدن افراد هم چون لب، صورت، گونه ها، زیر چشم، سینهها و نقاط مختلف است. در این عمل پزشک تحت بیحسی موضعی حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ سی سی چربی از ناحیه شکم یا رانها را توسط یک دستگاه مکش خفیف از یک سوراخ کوچک روی پوست تخلیه کرده و سپس با یک دستگاه مخصوص به محل مورد نظر تزریق می کند. افراد برای برجسته کردن لب ها، حجیم کردن سینهها، پر کردن مناطق لاغر و فرورفته صورت مثل گونه و زیر چشم، پر کردن خط خنده و خطوط اطراف دهان و همچنین برای پر کردن جای آکنه و بریدگیهای قدیمی به دنبال تزریق چربی میروند. (روزنامه شرق، ۱۳۸۹)
۲-۳-۳-۵ جراحی سینه
جراحی پلاستیک سینه می تواند به بسیاری از زنان که به خاطر مشکلاتی همچون سرطان سینه شکل ظاهری خود را از دست داده اند، اعتماد به نفسی دوباره بدهد اما این روزها جراحی پلاستیک در ناحیه سینه جای خود را به خارج کردن چربیها، بافتهای غدهای و پوست از سینهها یا برعکس به بزرگتر کردن سینهها داده تا آنها کوچکتر یا بزرگتر و هم چنین برجستهتر بشوند. به اعتقاد کارشناسان افراد بیشتر برای تناسب سینههای خود با اندام دیگر بدن یا به خاطر افتادگی و کاهش حجم سینه بعد از حاملگی دست به این نوع جراحی میزنند.
۲-۳-۳-۶ جراحی شکم
یکی از شایعترین مراجعات در جراحیهای زیبایی، بدشکلیها و نازیباییهای شکم است. جراحی شکم یا تامی تاک روشی است برای صاف کردن شکم با برداشتن پوست و چربی اضافی و همچنین سفت کردن عضلات دیواره شکم. تامی تاک می تواند ظاهر برآمده شکم را درست کند. (روزنامه شرق، ۱۳۸۹)
۲-۴ تحقیقات انجام شده
۲-۴-۱ پیشینه خارجی
گلداسمیت، ویوم و دریتی[۹۸]۱ (۱۹۹۷) بیان میدارد که بهزیستی روانی شامل دریافتهای فرد از میزان هماهنگی بین هدفهای معین و ترسیم شده با پیامدهای عملکردی است که در فرایند ارزیابیهای مستمر به دست میساید و به رضایت درونی و نسبتاً پایدار در توالی زندگی منتهی می شود. همچنین احساس بهزیستی و رضایت از زندگی از چند جنبه اهمیت دارد: تأمین سلامت روانی، جسمانی و افزایش طول عمر، اثبات ارزش شادکامی برای انسان، اندازه گیری شاخص کیفیت زندگی در کنار شاخص های اقتصادی و اجتماعی است. در واقع بهزیستی روانی یا رضایت از زندگی بزرگترین آرزو و مهمترین هدف زندگی بشر است که بیش از هر عامل دیگری بهداشت روانی افراد را تحت تأثیر قرار میدهد.
آریندل و هیسنیک و فی[۹۹]۲ (۱۹۹۹) در بررسی رابطه بین بهزیستی روان شناختی و سلامت عمومی به این نتیجه رسیدند که با افزایش بهزیستی روانشناختی، سلامت عمومی نیز تحت تأثیر قرار گرفته و افزایش مییابد.
شات و ریف (۱۹۹۷) (به نقل از پارادایس و کرنیس، ۲۰۰۲) در مطالعه رابطه بهزیستی روانشناختی و روان رنجوری رابطه معناداری وجود دارد.
رونی، اوتولینی و رافانلی[۱۰۰]۱ (۲۰۰۳) دریافتهاند که بین ابعاد بهزیستی روانشناختی و اضطراب، افسردگی و خصومت رابطه ی معناداری وجود دارد.
در تحقیقی که انگ، کولز، هیمبرگ و سافرین[۱۰۱]۲ (۲۰۰۵) انجام دادند، نتایج نشان داد که بین بهزیستی روانی و رضایت از زندگی و اختلال اضطراب اجتماعی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد.
مطالعه ی کارن و جری[۱۰۲]۳(۲۰۰۸)، نشان داد زنانی که ظاهر خود را بیشتر مورد ارزیابی قرار می دهند، عزت نفس کمتری دارند.
ریچتین، زایر، ماراویتا و پروگینی[۱۰۳]۴(۲۰۱۱) نشان دادند که خودارزشمندی با توانایی بازشناسی و رضایت از نواحی مختلف بدن ارتباط دارد.
مطالعه ی فریزن و هولم کوبست[۱۰۴]۵(۲۰۱۰) نشان داد که افرادی که از ظاهر خود رضایت دارند، بدن خود را به طور کارآمدتر درک میکنند و نقایص خود را میپذیرند.
فردریک، لور، پپائو و لیتیتا [۱۰۵]۶ (۲۰۰۷) در پژوهشی مربوط به جراحی زیبایی و تصویر بدنی و نگرشهای مردان و زنان در طول عمر به این نتیجه رسیدند، افرادی که به جراحی زیبایی علاقه مند بودند تصویر بدنی ضعیفتری نسبت به کسانی داشتند که علاقهای به جراحی زیبایی نداشتند و به خصوص افراد سنگین وزن علاقه مندی بیشتری به جراحی زیبایی لیپوساکشن نشان میدادند و تصویر بدنی ضعیف تری نسبت به افراد دیگر داشتند.
زیمانسکی و کاش[۱۰۶]۷ (۱۹۹۵)، در تحقیقات خود بیان میدارند، زنان تمایل دارند از چهره و صورت ارزشیابی بیشتری نسبت به همسالان خود کسب کنند و بیشتر از مردان به جراحیهای زیبایی صورت و گردن متمایل میشوند.
نتیجه تحقیقات بلاورز ، لاکستون، گردی فلیسیر [۱۰۷]۸ (۲۰۰۳)، وندروال و تیلن[۱۰۸]۹ (۲۰۰۰) نشان داد گه عوامل متعددی مثل ارزش های اجتماعی – فرهنگی، مقایسههای اجتماعی، تأکید جامعه بر جذابیت ظاهری و تجارب منفی در تعامل با همسالان این گونه نگرانی ها را تشدید میکنند و به تداوم آن کمک می کند.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 12:16:00 ب.ظ ]
|