راهنمای نگارش مقاله دانشگاهی و تحقیقاتی درباره جایابی بهینه ... |
در شکل (۳-۸) خصوصیات مکانیکی سیمهای سخت کشیده شده آلومینیومی ۵/۹۹ AL قبل و بعد از آنکه تابیده شده و بصورت هادی ۶۵/۴۹۰ ACSR درآیند بصورت تابعی از دما نشان داده شده است.
شکل۳-۸: تغییر خصوصیات مکانیکی سیم سخت کشیده شده ۵/۹۹ AL قبل و بعد از تابیده شدن
نتایج تحقیقات آزمایشگاهی هاروی [۸۸ و۸۹] بر روی خصوصیات مکانیکی هادیهای یکنواخت ساخته شده از آلومینیوم و آلیاژ آلومینیومی ۶۲۰۱ نشان داد که میزان کاهش خصوصیات مکانیکی هادیها در حالت گرم شده و تحت فشار مکانیکی طولانی، تابعی از دما، زمان و قطر سیم است. در شکل (۳-۹) میزان کاهش استقامت کششی سیم آلومینیومی ۵/۹۹ Al تحت دماهای مختلف در بازههای زمانی متفاوت نشان داده شده است که براساس الگوریتم پیشنهادی مورگان میباشد [۹۰ و۹۱].
براساس توضیحات داده شده میتوان گفت که جریانهای بالا با ایجاد حرارت زیاد و تغییر در استقامت مکانیکی هادیها، موجب ایجاد شکم (sag) در خطوط شده، فضای خالی با زمین را کاهش داده و احتمال تاب خوردنهای هادیهای فاز در جهت برقراری تماس الکتریکی را افزایش میدهند. جریانهای زیاد همچنین میتوانند موجب تابانیدن هادیها، کاهش استقامت مقاومت کششی و افزایش احتمال وقوع شکست شوند [۷۷]. جریانهای خطا اگر با سرعت کافی بر طرف نشوند، میتوانند موجب ذوب شدن یا آهسته سوختن هادیها شوند.
شکل۳-۹: کاهش استقامت کششی هادیهای آلومینیومی تحت دما و زمان متفاوت بر اساس روش مورگان
میزان جریان طبیعی خطوط هوایی اغلب توسط فضای خالی با زمین محدود میشود. وقتی دما زیاد میشود، هادیها براساس ضریب انبساط حرارتی، کشیده میشوند. این انبساط موجب ایجاد شکمهای پایینتر، افزایش احتمال تماس هادی فاز شده و ممکن است به فضاهای خالی خطرناک منجر شود [۷۷]. بدلیل اینرسی حرارتی، شکم هادی فوراً به وقوع نخواهد پیوست. نحوه عمل در مورد محاسبات مربوط به شکم و درجات اورژانسی خط در مرجع [۹۲] آمده است.
۳-۹- اثرات نصب خازن و تولید پراکنده بر کاهش نرخ خرابی
همانطوری که توضیح داده شد جریانهای زیاد اثرات نامطلوبی بر کابلهای زیرزمینی و خطوط هوایی برجای میگذارند. از طرفی نصب خازن بصورت موازی و تولید پراکنده میتواند به ترتیب با کاهش مولفه راکتیو و اکتیو جریان پسفاز، موجب کاهش اندازه جریان عبوری از کابل و خطهوایی شود که منجر به کاهش احتمال وقوع خرابی در آنها میشود. این اثرگذاری بصورت کاهش در نرخ خرابی این تجهیزات نمایان میشود در این پایان نامه این اثر کاهشی بصورت رابطه (۳-۱۷) در نظر گرفته شده است ]۹۳[:
(۳-۱۷)
که در آن:
: نرخ خرابی فیدر i ام قبل از نصب خازن
: نرخ خرابی فیدر iام پس از نصب خازن
: ضریب جبران.
در صورتی که پس از جایگذاری خازن و مولد تولید پراکنده، مولفه راکتیو یا اکتیو جریان یک شاخه فیدر بطور کامل جبران شود نرخ خرابی خط (کابل یا خط هوایی) مساوی خواهد شد که مساوی ۸۵/۰ اختیار میشود ]۹۳[. در حالتی که با نصب خازن و تولید پراکنده، مولفه راکتیو و اکتیو جریان شاخه بطور کامل جبران نشود یک نرخ خرابی جدید طبق رابطه (۳-۱۷) تعریف میشود که ضریب جبران در آن از رابطه:
(۳-۱۸)
بدست می آید. که در آن:
و : مولفه راکتیو جریان در شاخه i ام قبل و بعد از نصب خازن و مولد تولید پراکنده
و : مولفه اکتیو جریان در شاخه i ام قبل و بعد از نصب خازن و مولد تولید پراکنده.
در این پایان نامه، این ضریب جبرانسازی برای محاسبه نرخ خرابی قسمتهای ارتباط دهنده شینها (کابل یا خط هوایی) در محاسبات مربوط به شاخص های قابلیت اطمینان سیستم توزیع استفاده خواهد شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۱۰- نتیجهگیری
یکی از شاخصهای اصلی در ارزیابی قابلیت اطمینان یک سیستم، نرخ وقوع خرابی تجهیزات آن است. کابل زیرزمینی و خط هوایی بعنوان رابط انتقال انرژی الکتریکی، از اجزاء مهم یک سیستم توزیع الکتریکی محسوب میشوند. جریانهای زیاد میتواند اثری مخرب بر کابلهای زیرزمینی و هادیهای خطوط هوایی داشته باشد بطوریکه افزایش در نرخ وقوع خرابی این تجهیزات، در نهایت موجب کاهش سطح قابلیت اطمینان سیستم توزیع میشود.
فصل چهارم
معرفی تابع هدف پیشنهادی برای مسئله جایابی بهینه خازن و تولید پراکنده
۴-۱- مقدمه
آنچه مسلم است جهت دستیابی به حداکثر منافع حاصل از نصب خازن و تولید پراکنده در سیستمهای توزیع میبایست به مسئله جایابی مناسب آنها توجه خاصی معطوف داشت. از طرفی نتایج تحقیقات نشان میدهد که جایابی نادرست مولدهای تولید پراکنده در سیستم، ممکن است مضراتی همچون افزایش تلفات، کاهش ولتاژ و افزایش در هزینه ها را به دنبال داشته باشد بنابراین موضوع جایابی بهینه خازن و DG از اهمیت زیادی برخوردار است. در این پایان نامه از الگوریتم ژنتیک برای بهینه سازی یک تابع هدف جامع جهت حل مسئله جایابی بهینه خازن و مولد تولید پراکنده استفاده شده است.
در این فصل ابتدا تابع هدف به طورکامل معرفی می شود سپس قیود و محدودیتهای آن به دقت بررسی خواهد شد و همچنین روش پخش بار انتخابی به اختصار شرح داده شده است. در ادامه پس از معرفی الگوریتم ژنتیک به اختصار، کدبندی کروموزوم مسئله جایابی بهینه خازن و مولد تولید پراکنده، تهیه و ارائه میشود.
۴-۲- تابع هدف
در این پایان نامه برای بهینه کردن اندازه و مکان بانک خازنی و مولد تولید پراکنده با بهره گرفتن از الگوریتم GA از یک تابع هدف مبتنی بر هزینه استفاده شده است. این تابع هدف از سه بخش اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:
۴-۲-۱- هزینه تلفات
تلفات توان و انرژی در تمام سطوح سیستم قدرت از جمله تولید، انتقال و سیستم توزیع وجود دارد، ولی بیشتر این تلفات در سیستم توزیع به خاطر سطح ولتاژ پایین و ساختار شعاعی آن اتفاق میافتد. با استفاده بهینه از خازن و تولید پراکنده و بکارگیری آنها در اندازه و مکان مناسب در سیستم توزیع، میتوان تلفات را تا حد زیادی کاهش داد. جایابی بهینه خازن و تولید پراکنده باعث کمتر شدن جریان خطوط انتقال از طرف نیروگاههای بزرگ به سمت ترانسهای توزیع می شود. طبیعتاً، متناسب بودن تلفات با مجذور جریان، کاهش تلفات را برای سیستم به دنبال خواهد داشت.
در این پایان نامه تابع هزینه ناشی از تلفات به صورت رابطه (۴-۱) بیان می شود:
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1400-09-29] [ 03:30:00 ق.ظ ]
|