هنسون و هنرکسون[۱۵] (۱۹۹۴)، در مطالعه خود برای ۱۴ کشور عضو OECD به بررسی اثر مخارج دولت بر رشد بهره­وری پرداخته­اند. نتایج نشان می­دهد که سطح مخارج مصرفی، پرداخت­های انتقالی و کل مخارج دولت، به عنوان نسبتی از GDP اثر منفی و کاملاً معنی­داری بر رشد بهره­وری کل عوامل در بخش غیر­دولتی دارند. مخارج آموزشی اثر مثبت، و مخارج سرمایه ­گذاری اثر معناداری بر رشد بهره­وری کل عوامل تولید در بخش غیردولتی ندارد.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

میلر و روسک[۱۶] (۱۹۹۷) به این نتیجه رسیدند که افزایش تأمین مالی از طریق استقراض برای هزینه­ های دفاعی، رفاه، تأمین اجتماعی و بهداشت، اثر منفی بر رشد GDP سرانه واقعی در کشورهای در حال توسعه دارد، در حالیکه تأمین مالی در کشورهای توسعه ­یافته از طریق استقراض در هزینه­ های آموزش و پرورش اثر مثبت بر رشد GDP سرانه واقعی دارد.
ژنگ و فن[۱۷] (۲۰۰۴) ابراز نموده ­اند که سرمایه ­گذاری­های دولتی به رشد تولیدات در بخش­های کشاورزی و غیرکشاورزی روستایی چین کمک کرده است. با این وجود تأثیر این مخارج در کاهش نابرابری­های منطقه­ای بر اساس نوع سرمایه ­گذاری و منطقه مورد مطالعه متفاوت است.
بنین و همکاران[۱۸] (۲۰۰۹) به تأثیر مخارج دولت بر رشد بهره­وری بخش کشاورزی در غنا پرداخته­اند. آنها نهایتاً ابراز داشتند که یک درصد افزایش در مخارج دولتی منجر به افزایش ۱۵ صدم درصدی در بهره­وری نیروی کار بخش کشاورزی می­گردد.
ساعد و کالاکچ[۱۹] (۲۰۰۹) به بررسی اثر مخارج دولت بر رشد بخش­های اقتصادی لبنان پرداختند. آنان تأثیر این مخارج را بر رشد بخش کشاورزی در کوتاه­مدت و بلندمدت بی ­معنی گزارش نموده ­اند.
آرماس و همکاران[۲۰] (۲۰۱۰) در تحقیق خود با عنوان مخارج عمومی کشاورزی و رشد به بررسی تأثیر مخارج دولت بر رشد بخش کشاورزی در اندونزی پرداختند. آنها ابراز داشته اند که مخارج عمومی بر روی کشاورزی و آبیاری بر رشد کشاورزی تأثیر مثبت داشته است. در حالی که مخارج عمومی جهت تهیه کودهای شیمیایی تأثیر معکوسی بر رشد بخش کشاورزی داشته است.
الن و کیم[۲۱] (۲۰۱۲) در تحقیق خود با عنوان بهره­وری بخش کشاورزی و مخارج بخش عمومی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا تأثیر مخارج دولتی بر بهره­وری بخش کشاورزی را مثبت و معنادار گزارش نموده ­اند.

جمع­بندی
در این فصل ابتدا به مفهوم بهره­وری اشاره شد و شاخص­ های بهره­وری مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس مبانی نظری چگونگی اثرگذاری مخارج دولت بر بهره­وری کل عوامل تولید در بخش کشاورزی به صورت خلاصه مورد بررسی قرار گرفت. بنابر آنچه گفته شد ممکن است افزایش مخارج دولتی تأثیر مستقیم بر بهره­وری بخش­های مختلف اقتصادی از جمله بخش کشاورزی داشته باشد. همچنین ممکن است این تأثیر معکوس باشد یا هیچگونه رابطه معنی­داری بین این دو وجود نداشته باشد. در گام بعد مطالعات مرتبط با موضوع تحقیق در داخل و خارج کشور به صورت خلاصه مورد مطالعه قرار می­گیرد.
فصل سوم
روش تحقیق

مقدمه
در این فصل در قسمت (۳-۲) مدل تحقیق مورد بررسی قرار می­گیرد. سپس آزمون­های ریشه واحد دیکی-فولر تعمیم یافته (ADF) و فیلیپس و پرون (PP) ارائه شده است. در قسمت (۳-۵) به بررسی روابط همجمعی میان متغیرهای مدل پرداخته خواهد شد. پیش از این غالباً از روش­های انگل-گرنجر و یوهانسن جهت بررسی روابط همجمعی استفاده می­شد. روش انگل-گرنجر برای بررسی روابط همجمعی میان دو متغیر کاربرد دارد؛ همچنین در این روش باید متغیرها جمعی از یک درجه باشند. روش یوهانسن برای دو یا چند متغیر کاربرد دارد، اما این روش نیز دارای محدودیت لزوم جمعی بودن متغیرها از یک درجه است. در این تحقیق برای جهت بررسی روابط همجمعی از روش آزمون کرانه­ها که توسط پسران و همکاران (۲۰۰۱) ارائه گردیده، استفاده می­گردد. در گام بعد روابط ARDLبلندمدت و مدل تصحیح خطا ارائه شده است. در نهایت در قسمت (۳-۶) آزمون علیت گرنجر مورد بررسی قرار می­گیرد.

مدل تحقیق
مدل مورد استفاده در این تحقیق بر مبنای عوامل تعیین کننده بهره­وری کل عوامل تولید بوده و به تبعیت از احمد و چین تن هنگ[۲۲]، (۲۰۱۲) به شکل زیر می­باشد:

(۱)  

که در آن  بیانگر بهره­وری کل عوامل تولید،  بردار متغیرهای تعیین کننده بهره­وری کل عوامل تولید و  نیز جزء خطا می­باشد.
بر خلاف چارچوب نئوکلاسیک استاندارد که بر تغییرات برون­زا در تکنولوژی تمرکز دارند، بر اساس نظریه رشد درون­زا مخارج دولت با تأثیر بر نرخ انباشت سرمایه و همچنین نرخ ابداعات تکنولوژی بر رشد اقتصادی اثر می­گذارند. از این رو بهره­وری کل عوامل تولید را به صورت پویا در نظر می­گیریم که در این صورت این پارامتر با زمان تغییر می­یابد. بر این اساس متغیر مذکور تابعی از مخارج دولت در نظر گرفته می­ شود. علاوه بر آن بهره­وری کل عوامل تولید بخش کشاورزی تابعی از سایر متغیرهای مؤثر بر بهره­وری عوامل تولید بخش کشاورزی مانند صادرات بخش کشاورزی و ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی در نظر گرفته می­ شود. با لگاریتم­گیری از طرفین رابطه (۱) مدل تحقیق به صورت زیر درمی­آید:

(۲)  

که در آن لگاریتم صادرات محصولات کشاورزی، لگاریتم ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی و لگاریتم مخارج دولت می­باشد. به منظور بررسی اثرات جداگانه مخارج جاری و عمرانی دولت بر رشد بهره­وری کل عوامل تولید بخش کشاورزی مخارج دولت را تفکیک نموده و مدل­های اول و دوم تحقیق به صورت زیر ارائه می­گردند:
مدل اول تحقیق:

(۳)  
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...