فایل های دانشگاهی -تحقیق – پروژه | فرضیه چهارم پژوهش: – 3 |
نمودار شماره(۶- ۴): توزیع درصد فراوانی کارشناسان آگاهی بر حسب سابقه خدمت
در این نمودار با توجه به سابقه خدمت کارکنان پلیس آگاهی درصد فراوانی آن ها را به دست آوردیم و در پرسشنامه از این اطلاعات برای تحلیل آمار استفاده خواهیم کرد
۴-۳- آمار استنباطی
در این قسمت از لحاظ نرمال بودن داده ها با بهره گرفتن از آزمون کلموگروف اسمیرنف[۲] بررسی میشود. مطابق با جدول ۴-۱ نتایج تحلیل خروجی نشان میدهد که مقدار سطح معناداری در این آزمون از ۰۵/۰ بزرگتر است. فرضیه صفر در آزمون کلموگروف – اسمیرنوف،[۳] پیروی داده ها از توزیع نرمال است. فرضیه مقابل آن عبارت است از عدم پیروی داده ها از توزیع نرمال. با توجه به مقدار p و عدم رد فرضیه صفر، توزیع داده ها منطبق بر توزیع نرمال قلمداد میگردد. بر این اساس، با توجه به سطح معناداری، فرض صفر تأیید میشود یعنی توزیع داده ها منطبق بر توزیع نرمال است.
جدول ۴-۱-نتایج آزمون کلموگروف – اسمیرنوف فرض نرمال بودن توزیع جامعه
تعداد نمونه آماری
ضریب آزمون کلموگروف – اسمیرنوف (K-S-Z)
سطح معناداری
۱۴۰
۷۸/۰
۳۴/۰
در ادامه به منظور تحلیل یافته های تحقیق و بررسی فرضیات بر اساس آن ها از آزمون آماری t تک متغیره بهره گیری شده است که نتایج در زیر ارائه میگردد، آزمون میانگین یک جامعه بر مبنای توزیع T یک آزمون پارامتری میباشد که در آن به این موضوع پرداخته میشود که میانگین یک جامعه٬ به چه میزان از یک مقدار ثابت بیشتر و یا کمتر است. از این آزمون٬ از آنجایی که با یک متغیر سرو کار داریم٬ برای آزمون فرضیههای توصیفی استفاده میشوددر این حالت آمار آزمون به صورت زیر است:
در این آزمون٬ چنانچه سطح معنیداری کمتر از مقدار خطا باشد٬ چنین استنباط میشود که میانگین جامعه مورد نظر٬ مقدار آزمون شده نیست. حال برای دریافتن این موضوع که میانگین جامعه بالاتر از مقدار آزمونشده و یا پایینتر از آن است ٬ میباید به حد بالا و حد پایین موجود در خروجی نرمافزار مراجعه نمود. در آزمون T یک نمونهای٬ چنانچه حد بالا و حد پایین هر دو مثبت باشند، بدین معنی است که میانگین جامعه در مورد آن متغیر بیشتر از مقدار مورد آزمون میباشد. همچنین چنانچه اولی مثبت و دومی منفی باشد، میانگین جامعه تقریباً مقدار آزمون است. همچنین منفیبودن این دو مقدار، بدین معنی است که میانگین متغیر مورد نظر در جامعه کمتر از مقدار آزمون است و این متغیرها در جامعه مورد بررسی در سطح پایینی قرار دارند. نتایج تحلیل آماری با بهره گرفتن از این آزمون برای فرضیات تحقیق در زیر ارائه گردیده است:
فرضیه اول پژوهش: بین توسعه علمی کشف جرم و نقش آن در پیشگیری از جرم رابطه معناداری وجود دارد.
آمار توصیفی مربوط به فرضیه اول در نمودار ۴-۲ نمایش داده شده است. همچنین شاخصهای میانگین و انحراف معیار پاسخهای مربوط به فرضیه اصلی اول در گروه نمونه در جدول زیر آورده شده است. مطابق با این جدول، میانگین نتایج نشان میدهد توسعه علمی کشف جرم نقش زیادی در پیشگیری از جرم دارد.
اول
۱۴۰
۳٫۶۰۳۴
۱٫۱۰۷۲۳
.۱۴۵۳۹
نتایج آزمون T تک نمونهای[۴] در گروه نمونه در جدول ۴-۳ ارائه شده است. همان طور که از جدول مشاهده میشود SIG.، برابر ۰۰۰/۰ است که کمتر از سطح معنیداری ۰۵/۰ است.
جدول ۴-۳- نتایج آزمونتی تک نمونه ای برای فرضیه اول
اول
۴٫۱۵۱
۵۷
.۰۰۰
.۶۰۳۴۵
.۳۱۲۳
.۸۹۴۶
نمودار ۴-۱-آمار توصیفی مربوط به فرضیه اول
فرضیه دوم پژوهش: بین روشهای نوین کشف جرایم فضای سایبر و نقش آن در پیشگیری از جرم رابطه معناداری وجود دارد.
آمار توصیفی مربوط به فرضیه دوم در نمودار ۴-۲ نمایش داده شده است. شاخصهای میانگین و انحراف معیار پاسخهای مربوط به فرضیه دوم در گروه نمونه در جدول ۴-۴ آورده شده است. مطابق با این جدول، میانگین نتایج نشان میدهد بین روشهای نوین کشف جرایم فضای سایبر و نقش آن در پیشگیری از جرم رابطه معناداری وجود دارد.
دوم
۱۴۰
۳٫۷۰۶۹
۱٫۰۲۶۱۳
.۱۳۴۷۴
نتایج آزمون t تک نمونه ای در گروه نمونه در جدول ۴-۵ ارائه شده است. همان طور که از جدول مشاهده میشود sig.، برابر ۰۰۱/۰ است که کمتر از سطح معنیداری ۰۵/۰ است.
دوم
۵٫۲۴۶
۵۷
.۰۰۰
.۷۰۶۹۰
.۴۳۷۱
.۹۷۶۷
نمودار ۴-۲- آمار توصیفی مربوط به فرضیه دوم
فرضیه سوم پژوهش: بین روشهای نوین کشف جرم از طریق GPS و GIS و نقش آن در پیشگیری از جرم رابطه معناداری وجود دارد. آمار توصیفی مربوط به فرضیه سوم در نمودار ۴-۶ نمایش داده شده است شاخصهای میانگین و انحراف معیار پاسخهای مربوط به فرضیه سوم در گروه نمونه در جدول زیر آورده شده است. مطابق با این جدول، میانگین نتایج نشان میدهد بین روشهای نوین کشف جرم از طریق GPS و GIS و نقش آن در پیشگیری از جرم رابطه معناداری وجود دارد.
سوم
۱۴۰
۴٫۰۰۰۰
۱٫۲۵۶۵۶
.۱۶۴۹۹
نتایج آزمون t تک نمونهای در گروه نمونه در جدول ۴-۶ ارائه شده است. همان طور که از جدول مشاهده میشود sig.، برابر ۰۰۱/۰ است که کمتر از سطح معنیداری ۰۵/۰ است.
سوم
۶٫۰۶۱
۵۷
.۰۰۰
۱٫۰۰۰۰۰
.۶۶۹۶
۱٫۳۳۰۴
نمودار ۴-۳- آمار توصیفی مربوط به فرضیه سوم
فرضیه چهارم پژوهش: بی بین روش نوین کشف جرم از طریق DNA و نقش آن در پیشگیری از جرم رابطه معناداری وجود دارد.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 12:05:00 ب.ظ ]
|