مایکل و همکاران[۵۵] (۲۰۰۶)

آن ها در تحقیقات خود ‌به این نتیجه رسیدند که سود سال جاری شرکت‌های ‌توزیع کننده‌ی سود نسبت به شرکت‌هایی که سود توزیع نمی‌کنند، دارای ارتباط و همبستگی بیشتری با سودهای آتی است (مایکل و همکاران، ۲۰۰۶).

فارینها و موریرا (۲۰۰۷)

در این تحقیق آن ها به مطالعه رابطه بین کیفیت سود و سود تقسیمی پرداختند. ‌به این منظور، تصمیم‌گیری ‌در مورد پرداخت سود تقسیمی، مبالغ سود تقسیمی پرداخت‌شده و افزایش میزان سود تقسیمی در ۰۰۰,۴۰ شرکت در فاصله زمانی ۱۹۸۷-۲۰۰۳ مورد بررسی قرار گرفت. معیارهای مورد استفاده برای ارزیابی کیفیت سود، اقلام تعهدی محاسبه‌شده بر اساس مدل دیچو و دایچو (۲۰۰۲)، وجود اقلام استثنایی، تجدید ارائه صورت سود و زیان و همبستگی پیرسودن بین درآمد عملیاتی جاری و آتی بود. یافته های تحقیق به شرح زیر به دست آمد:

    • شرکت‌های با کیفیت سود بالاتر تمایل بیشتری به پرداخت سود تقسیمی دارند.

    • شرکت‌های با کیفیت سود بالاتر تمایل بیشتری به افزایش مبالغ سود تقسیمی دارند.

  • شرکت‌های با مدیریت سود کمتر، سیاست‌های تقسیم سود دست و دلبازانه دارند.

‌بنابرین‏ می‌توان ادعا کرد که سود تقسیمی، عاملی تأثیرگذار بر کیفیت سود است (فارینها و موریرا، ۲۰۰۷).

چن و همکاران[۵۶] (۲۰۰۷)

آن ها در تحقیقات خود فاکتور ریسک اطلاعات بر مبنای کیفیت سود را به مدل سه عامله فاما و فرنچ اضافه نمودند و دریافتند که افزایش( کاهش) در قیمت‌گذاری ریسک اطلاعات، شامل افزایش(کاهش) اعلان سود تقسیمی می‌شود. آن ها ‌به این نتیجه رسیدند که تغییرات سود تقسیمی با تغییرات در کیفیت سود است مرتبط است(چن و همکاران، ۲۰۰۷).

ینومیائو (۲۰۱۱)

ین و میائودر تحقیقات خود به بررسی ارتباط وضعیت سود تقسیمی با کیفیت سود پرداختند. آنهابه شواهدی دست یافتند که ارتباط مستقیم بین وضعیت پرداخت سودتقسیمی وکیفیت سودراتأییدمی‌نماید. یافته های تحقیق نشان می‌دهد شرکت‌های پرداخت کنند سود تقسیمی از کیفیت سودبالا ومطلوبی برخوردار می‌باشند. همچنین این ارتباط مثبت بین وضعیت پرداخت سودتقسیمی وکیفیت ‌سود برای شرکت‌هایی که سودبیشتری پرداخت می‌کنندقوی تروبرای شرکت‌هایی که سودکمتری پرداخت می‌کنندضعیف‌تراست (ین و میائو، ۲۰۱۱).

باندی[۵۷](۲۰۱۲)

باندی در تحقیق خود به بررسی اثر سودهای جاری و سود تقسیمی بر سود‏های آتی و سود تقسیمی

پرداخت که نتایج حاصل از تحقیق آن تئوری‏های زیر را تأیید نمود:

۱- نتایج نشان داد که پایداری سود شرکت‏ها نشان‌دهنده کیفیت بالای سود است. همچنین سود تقسیمی شواهدی را ارائه می ‏کند که حاوی اطلاعاتی درباره سود‏های آتی است. ‌بنابرین‏ سود تقسیمی نشان دهند پایداری سود است. نتایج تحقیق تئوری چشم‌انداز را نیز تأیید می ‏کند که ‌بیان کننده آن است که تغییرات در سیاست تقسیم سود حاوی اطلاعاتی درباره سود‏های آتی است زیرا پایداری سود علامتی است از افزایش سود تقسیمی.

۲- نتایج تحقیق تئوری پیام دهی را تأیید می ‏کند که بیان می ‏کند شرکت برای انتقال اطلاعات به سرمایه‏گذاران از سیاست تقسیم سود استفاده می ‏کند و پرداخت سود تقسیمی بالاتر به سرمایه‏گذاران این پیام را می‏ دهد که شرکت در آینده علمکرد بهتری خواهد داشت. شرکت‏ها همچنین انگیزه‏ای در کاهش سود تقسیمی ندارند زیرا واکنش منفی سرمایه‌گذاران را به همراه دارد. غالباًسرمایه‏گذاران واکنش قوی‌تری نشان می ‏دهند به اخبار بد نسب به اخبار خوب.

۳- همچنین نتایج تئوری نمایندگی را تأیید می ‏کند با بررسی ارتباط بین مدیریت (نماینده) و سهام‌داران با فرض اتحاد بیشتر سهام‌داران و قدرت بیشتر موقعیت سهام‌داران نسبت به مدیران. نتایج حاصل از تحقیق نشان می‏ دهد که افزایش در سود‏های جاری و سود تقسیمی نشان‌دهنده افزایش در سود‏های آتی و سود تقسیمی است(باندی، ۲۰۱۲).

لین و همکاران[۵۸](۲۰۱۳)

در این تحقیق پژوهش‏گران ارتباط بین سود تقسیمی هدف‏گذاری شده و مدیریت سود را بررسی کردند. نتایج تحقیق نشان می‏ دهد که سود تقسیمی هدف‏گذاری شده یک انگیزه مهم برای مدیران است تا اقدام به مدیریت سود نمایند. سود یک شرکت نه تنها بر بقای آن بلکه بر رویه‏ های عملکرد مدیریت و تصمیمات سرمایه‏گذاران نیز تأثیر گذار است. زمانی که سود پایین‏تر از سطح سود تقسیمی مورد انتظار است، مدیران انگیزه لازم را برای مدیریت سود افزایشی جهت جلوگیری از کاهش سود تقسیمی دارند تا به سود تقسیمی هدف‏گذاری شده دست‏یابند(لین و همکاران، ۲۰۱۳).

کسکی و هنلان[۵۹] (۲۰۱۳)

این تحقیق به بررسی رابطه سیاست تقسیم سود و کیفیت سود در ۰۷۵,۱ شرکت که از سوی کمیسیون بورس اوراق بهادار متهم به تقلب شده بودند، طی سال‌های ۱۹۹۱-۲۰۰۴ پرداخته است.

فرضیه‌های تحقیق به شرح زیر می‌باشد:

    • در دوره قبل از تقلب و در طول دوره تقلب، اغلب شرکت‌های متهم نسبت به شرکت‌های مشابه غیر متهم، سود سهام کمتری پرداخت می‌کنند.

    • اغلب شرکت‌های متهم به تقلب نسبت به شرکت‌های مشابه غیر متهم، سود سهام را در طول دوره تقلب کمتر (بیشتر)، افزایش (کاهش) می‌دهند.

  • رابطه بین سود سهام و سود دوره جاری در شرکت‌هایی که متهم به تقلب شده‌اند نسبت به شرکت‌های مشابه غیر متهم، ضعیف تر است.

نتایج تحقیق نشان داد که اغلب شرکت‌های متهم به تقلب، نسبت به شرکت‌های مشابه که متهم به تقلب نشده‌اند، سود کمتری پرداخت می‌کنند. همچنین این شرکت‌ها اغلب در سال‌های تقلب نسبت به سال‌های قبل از آن سود کمتری پرداخت می‌کنند (کسکی و هنلان، ۲۰۱۳).

کو[۶۰](۲۰۱۳)

این تحقیق به بررسی این موضوع می‏ پردازد که سود‏های تقسیمی در خصوص سود‏های آتی، از چه نوع محتوای اطلاعاتی برخوردار است. این موضوع با بررسی اثر سود‏های تقسیمی در ارتباط بین بازده سهام سال جاری و ضریب واکنش سود‏های آتی، آزمون شد. نتایج نشان می‏ دهد که تقسیم سود مشمول مالیات از محتوای اطلاعاتی برخوردار است اما تقسیم سودهایی که مشمول مالیات نیستند اثری بر ضریب واکنش سودهای آتی ندارند (کو، ۲۰۱۳).

۲-۱۱-۲ تحقیقات انجام گرفته داخلی

مهرانی (۱۳۷۳)

در این تحقیق پژوهشگر به دنبال ایجادمدلی برای رابطه بین سود،تقسیم سودوسرمایه‌گذاری است. نتایج تحقیق بیانگرآن است که الگویی برای تقسیم سوددرایران وجودداردوشرکت‌هاازسیاست مشخص اماساده‌ای ‌در زمینه تقسیم سودپیروی می‌نمایند.همچنین نتایج نشان ‌می‌دهد که متغیرهای سودسال قبل وتقسیم سودسال قبل،عوامل مهمی درتصمیم‌گیری‌هانمی‌باشند.علاوه براین سیاست‌های سرمایه‌گذاری،مستقل ‌از سیاست‌های تقسیم سودهستند (مهرانی، ۱۳۷۳).

ظریف فرد (۱۳۷۸)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...