شیوهی نمره گذاری
شیوهی نمره گذاری هر آیتم، مستقیم و به صورت کاملاً موافقم = ۵، موافقم = ۴، نظری ندارم =۳، مخالفم = ۲، کاملاً مخالفم = ۱ می‌باشد. بنابراین نمره هر آزمودنی در هر آیتم از ۱تا ۵ در هر مولفه ۷ تا ۳۵ و در کل مقیاس ۴۹ تا ۲۴۵ متغیر خواهد بود.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

پایایی مقیاس هوش سازمانی
آلبرچث (۲۰۰۳) مقیاس هوش سازمانی را بر روی ۱۲۸ نفر از مدیران و کارکنان اجرا و با بهره گرفتن از روش آلفای کرو نباخ پایایی هوش سازمانی کل و هفت مولفه‌ی آن را به شرح زیر گزارش کرد.
جدول ۲-۳ : ضرایب آلفای کر ونباخ فرم اصلی مقیاس هوش سازمانی

 

مولفه
مقدار
چشم انداز استراتژیک
سرنوشت مشترک
میل به تغییر
روحیه
اتحاد و توافق
کاربرد دانش
فشار عملکرد
هوش سازمانی کل

 

ضریب الفای کرونباخ
۹۴/۰
۹۷/۰
۹۷/۰
۹۷/۰
۹۸/۰
۹۸/۰
۸۱/۰
۹۸/۰

 

در این پژوهش نیز بررسی میزان پایایی و روایی مقیاس سازمانی جزء یکی از اهداف پژوهشی می‌باشد که مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج آن در فصول بعدی ارائه می‌گردد.
روایی مقیاس هوش سازمانی
آلبرچث (۲۰۰۳) پس از آنکه فرم ۶۰ آیتمی‌ مقیاس هوش سازمانی را طراحی و تدوین نمود، آن را بر روی یک گروه نمونه ۱۲۸ نفری از مدیران آمریکایی اجرا نمود و از طریق بررسی ارزش آیتم ها و تحلیل عاملی به روش مولفه‌های اصلی به بررسی آن پرداخت. پس از آن نتایج حاصل از تحلیل عوامل نشان داد که در این مقیاس، شش عامل از ارزش ویژه‌ ی بیشتر از یک برخوردار می‌باشند و در هر عامل شش آیتم که بار عاملی بیشتر را نشان می‌دادند انتخاب گردیدند و آن عوامل را به ترتیب به عنوان مولفه‌های چشم انداز استراتژیک، سرنوشت مشترک، میل به تغییر ،روحیه، اتحاد و توافق،کاربرد دانش و فشار عملکرد نام گذاری کرد.
پایایی این آزمون از طریق آلفای کرونباخ ۸۰/۰ و از روش بازآزمایی ۸۷/۰ به دست آمد.
روش اجرا:
بعد از اینکه آزمودنی ها به صورت فردی انتخاب شدند، اهداف برای آنان توضیح داده می شود و از آنان خواسته می شود به پرسش نامهها و سوالات جمعیت شناختی پاسخ دهند.
روش تجزیه و تحلیل داده ها:
برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، از روش‌های آماری در سطح آمار توصیفی و استنباطی در محیط نرم افزارspss 16 استفاده خواهد شد. در همین راستا در سطح آمار توصیفی از فراوانی، درصد، میانگین و انحراف ‌معیار و در سطح آمار استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده گردید.
ملاحظات اخلاقی
به منظور اطمینان دادن به کارکنان جهت محرمانه ماندن پاسخهای آنها، هیچ گونه اسم و مشخصات فردی ثبت نگردید و در زمان توزیع پرسشنامه ها این اطمینان به آنها داده شد تا به دور از هرگونه استرس پاسخ های خود را ارائه دهند.
فصل چهارم
یافته های پژوهش
یافته های توصیفی
جدول ۴-۱میانگین و انحراف معیار هوش سازمانی و مولفه های آن را به تفکیک جنسیت کارکنان نشان می دهد
جدول ۴-۱: میانگین و انحراف معیار هوش سازمانی و مولفه های آن به تفکیک جنسیت کارکنان

 

متغیرهای توصیفی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...