هوش پیش­مرضی
اسکیزوفرن
افسردگی اساسی
بهنجار
اسکیزوفرن

*

افسردگی اساسی
*
بهنجار
*

*

۴-۲-۳ توصیف متغیر سلامت عمومی:

اطلاعات حاصل از پرسشنامه سلامت عمومی در دو بخش سلامت عمومی کلی و زیرمقیاس­های آن (علائم بدنی، اضطرابی، اختلال در کارکردهای اجتماعی، و افسردگی) توصیف می­گردد.

جدول ۴-۱۰ یافته ­های توصیفی متغیر سلامت عمومی کلی را در بین سه گروه بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، افسردگی اساسی و افراد بهنجار نشان می­دهد. با توجه به جدول مشخص است که میانگین نمره­ی گروه بیماران مبتلا به افسردگی اساسی نسبت به گروه ­های بیماران اسکیزوفرن و افراد بهنجار بالاتر است. که همان گونه گفته شد نمره­ی بالا در این مقیاس نشان­دهنده سلامت عمومی پایین­تر است. بررسی معناداری تفاوت­های میانگین­ها با بهره گرفتن از آزمونf ، نشانگر تفاوت معنادار سه گروه بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، افسردگی اساسی و افراد بهنجار در متغیر سلامت عمومی ‌می‌باشد. که یافته ­های آن در جدول ۴-۱۱ قابل مشاهده است.

جدول۴-۱۰٫ آماره­ های توصیفی متغیر سلامت عمومی

متغیر
گروه
میانگین
انحراف استاندارد
حداقل
حداکثر
تعداد
سلامت عمومی
اسکیزوفرن
۱۳/۱۹
۴۷/۳
۸
۲۲
۳۰
افسردگی اساسی
۷/۲۰
۱۳/۲
۱۶
۲۴
۳۰
پرسنل
۴۵/۱۶
۱۸/۵
۶
۲۲
۴۰

جدول ۴-۱۱٫آزمون تحلیل واریانس یک­راهه جهت بررسی تفاوت میانگین آزمودنی­ها در متغیر سلامت عمومی

منابع تغییر
مجموع مجذورات
درجه آزادی
میانگین مجذورات
F
درجه معناداری
بین گروه ها
۲۴۳/۳۲۵
۲
۶۲۲/۱۶۲
۳۱/۱۰
۰۰۱/۰
درون گروه ها
۶۶۷/۱۵۲۹
۹۷
۷۷۰/۱۵

همان طور که در جدول مشاهده می­گردد، مقایسه میانگین سلامت عمومی در بین گروه­ ها تفاوت معناداری را نشان داد. که با توجه به میزان f که برابر است با ۳۱/۱۰ و درجه­ آزادی (۲ و ۹۷) درجه معناداری (۰۰۱/۰)، با ۹۹ درصد اطمینان ‌می‌توان گفت بین گروه­ ها در سلامت عمومی تفاوت وجود دارد.

به منظور تعیین مکان معناداری از آزمون تعقیبی بن­فرونی استفاده شد، نتایج در جدول ۴-۱۲ بیان شده است. جدول حاکی از آن است که گروه ­های بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و افسردگی اساسی نسبت به گروه بهنجار در سطح معناداری در آزمون سلامت عمومی نمره ­های بالاتری را نشان داده ­اند، ولی بالابودن نمره گروه بیماران افسردگی اساسی نسبت به گروه بیماران اسکیزوفرن معنادار نمی ­باشد.

جدول ۴-۱۲٫ آزمون تعقیبی جهت سلامت عمومی

سلامت عمومی
اسکیزوفرن
افسردگی اساسی
بهنجار
اسکیزوفرن
*
افسردگی اساسی
*
بهنجار
*
*

جدول ۴-۱۳ یافته ­های توصیفی زیرمقیاس­های سلامت عمومی (علائم بدنی، اضطرابی، اختلال در کارکردهای اجتماعی، و افسردگی) را در بین سه گروه بیماران اسکیزوفرنی، افسردگی اساسی و افراد بهنجار نشان می­دهد. با توجه به جدول مشخص است که میانگین نمره ­های زیرمقیاس­های علائم بدنی و افسردگی در گروه بیماران مبتلا به افسردگی اساسی نسبت به گروه ­های بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و افراد بهنجار بالاتر است. اما در زیرمقیاس­های اضطرابی و اختلال در عملکرد اجتماعی، میانگین نمره ­های بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی نسبت به گروه ­های بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد بهنجار بالاتر است.

جدول۴-۱۳٫ آماره­ های توصیفی متغیرهای علائم بدنی، اضطرابی، اختلال در کارکردهای اجتماعی و افسردگی

متغیر
گروه
میانگین
انحراف استاندارد
حداقل
حداکثر
تعداد
علائم بدنی
اسکیزوفرن

۹۰/۴

۹۰/۱

۲

۹

۳۰

افسردگی اساسی

۵

۱۳/۲

۲

۹

۳۰

بهنجار

۱۷/۴

۹۷/۱

۱

۸

۴۰

اضطرابی
اسکیزوفرن

۳۳/۴

۶۹/۲

۰

۱۰

۳۰

افسردگی اساسی

۲۰/۴

۹۲/۰

۲

۷

۳۰

بهنجار

۴

۵۶/۲

۰

۹

۴۰

اختلال درکارکردهای اجتماعی
اسکیزوفرن

۶۶/۶

۲۴/۲

۳

۱۲

۳۰

افسردگی اساسی

۲۶/۵

۵۵/۱

۳

۸

۳۰

بهنجار

۸۰/۵

۹۸/۱

۲

۹

۴۰

افسردگی
اسکیزوفرن

۲۰/۳

۶۳/۲

۰

۹

۳۰

افسردگی اساسی

۵۰/۶

۰۴/۱

۳

۸

۳۰

بهنجار

۵۰/۲

۲۵/۲

۰

۸

۴۰

۴-۳ تحلیل یافته ­های تأییدی و استنباطی

در این بخش به منظور تحلیل اطلاعات از یک مدل آنالیز واریانس چند متغیره با بهره گرفتن از متغیرهای کمکی کوواریانس استفاده شده است. در این طرح تحلیلی، متـــغیرهای عملکرد اجرایی (خطای تداوم، خطای کل، تعداد خطا در فرم ناهمجور، اثر استروپ؛ هزارم ثانیه) به عنوان متغیر وابسته و گروه­ ها (بیماران مبتلا به اسکیزوفرن، بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد بهنجار) و جنسیت (زنان و مردان) به عنوان متغیر مستقل وارد محاسبه شدند. همچنین از سن، سال­های تحصیلات رسمی، و آزمون مهک به عنوان متغیر کمکی و کوواریانس بهره گرفته شد. این مدل به­ طور یکجا، پاسخ به فرضیه ­های ۱ تا ۸ را توضیح می­دهد.

ابتدا در جدول ۴-۱۴، ۴-۱۵ و ۴-۱۶ میانگین و انحراف استاندارد نمرات زیر مقیاس­های عملکرد اجرایی گروه­ ها (بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، افسردگی اساسی و افراد بهنجار)، گروه­ ها به تفکیک جنست (زنان و مردان) و دو گروه زنان و مردان ارائه شده است. همچنین نتایج این تحلیل آماری در جدول ۴-۱۷ تحلیل واریانس نشان داده شده است.

۴-۱۴٫ میانگین و انحراف استاندارد گروه ­های بیمار و افراد بهنجار در زیرمقیاس­های متغیر عملکرد اجرایی

آزمون استروپ

(اثر استروپ؛ هزارم ثانیه)

M (SD)

آزمون استروپ

(تعداد خطا در فرم ناهمجور)

M (SD)

جور کردن کارت­های ویسکانسین (خطای کل)

M (SD)

جور کردن کارت­های ویسکانسین (خطای تداوم)

M (SD)

تعداد
گروه متغییر

(۵۲/۲۵) ۲۲/۷۱

(۳۵/۵) ۵۳/۶

(۶۹/۹) ۲۰/۴۲

(۸۵/۱۱) ۸۰/۱۵

۳۰=n

اسکیزوفرن

(۰۳/۲۷) ۹۵/۶۲

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...