تجهیزات لازم برای تولید ورزش مانند پیست گلف و پیست رانندگی

( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

خدمات بستن زه راکت تنیس
فعالیتهای تفریحی مانند کوهنوردی و غواصی
مدیریت و بازاریابی یک رویداد ورزشی به وسیله کمپانی غیر دولتی که در بازاریابی و مدیریت رویدادهای ورزشی تخصص دارد(۸).
در سازمانهای خدمات محور مثل باشگاهها در کنار کار اصلی خود که همانا تولید و فروش یک محصول خالص به نام بازی است. خطوط اصلی محصول و آمیخته محصول را افزایش داده و با اضافه نمودن رده های مسابقات تحت عنوان زنان و مردان می توانند آمیخته محصول را توسعه و موجب افزایش سودآوری خود گردند(۶۰).
همچنین سازمانهای ورزشی با توسعه فروش حق نمایندگی[۲۲]، خرید و حق نمایندگی فروش کالا با نام تجاری سازمان و باشگاه[۲۳]، فروش یادگاریهایی با نام[۲۴] و آرم [۲۵]سازمان مورد نظر و بالاخره امکان استفاده از علاقمندان از اردوهای خیالی[۲۶]، می توانند خطوط محصول، آمیخته محصول و سود خود را توسعه دهند(۶۷).
شانک گاهی محصولات را تحت عنوان مجموعه ای از فواید که به منظور ارضای نیازهای مصرف کنندگان طراحی شده اند تعریف می نمایند. این محموعه شامل چند ویژگی است که با قرار گرفتن در کنار هم، یک محصول ایجاد می شود(۶۹).
کالاها و خدمات ورزشی و غیر ورزشی را می توان به چهار دلیل از یکدیگر متفاوت دانست:
۱- ناملموس بودن[۲۷]: خدمات ناملموس اند یعنی نمی توان آن ها را پیش از خرید دید، لمس کرد یا حس نمود.
۲- تشابه و پیوستگی[۲۸]: تفاوت دیگر بین کالا و خدمات میزان تشابه و پیوستگی آن دو است. به عبارت دیگر این مطالب اشاره به دریافت سطح مشابهی از کیفیت محصول در چند نوبت مصرف دارد.
۳- غیر قابل ذخیره بودن و قابلیت فساد[۲۹]: کالاها را می توان بدون اینکه فاسد شوند تا مدت مشخصی نگهداری کرد. بر خلاف کالاها، خدمات را نمی توان ذخیره یا انبار نمود.
۴- قابلیت تفکیک[۳۰]: عامل دیگری که بین کالا و خدمات تفاوت ایجاد می کند، تفکیک پذیری است. مصرف کننده می تواند کیفیت کالای خریداری شده را از کیفیت و نحوه ارائه خدمات به مشتریان در فروشگاه جدا کند. اما هنگام خرید خدمات این تفکیک امکان پذیر نمی باشد(۱۸).
۲-۱-۱۳-۱-۲- ویژگیهای محصول
ویژگیهای محصول شامل: نشان گذاری[۳۱]، کیفیت[۳۲] و طراحی[۳۳] است. همان گونه که در شکل نشان داده شده هر یک از این سه ویژگی در تعامل با یکدیگر هستند. نشان گذاری کالا وابسته به کیفیت آن بوده و کیفیت کالا بستگی به نحوه طراحی آن دارد و این چرخه به همین ترتیب ادامه می یابد(۱۸،۶۹).
نام تجاری
کیفیت محصول
طراحی
الف- نشان گذاری:
به معنای یک نام، طرح یا نماد[۳۴] و یا هر نوع ترکیبی است که یک سازمان ورزشی برای کمک به متفاوت جلوه دادن محصولاتش از سایر رقبا به کار می بندد. سه مفهوم در رابطه با نشان گذاری عبارتند از: نشان[۳۵]، علامت های نشان [۳۶]و علایم تجاری[۳۷].
یک نام نشان به عنصری از نشان مورد نظر که می توان برایش آوا ساخت، اطلاق می گردد. یک علامت نشان بخشی از یک نشان است که می توان آن را به زبان آورد. یک علامت تجاری شناسنامه ای است که نشان می دهد، یک سازمان ورزشی، نام نشان یا علامت نشان خود را به ثبت رسانده و بدین ترتیب مانع از این می شود که دیگران از آن نام نشان استفاده کنند(۱۸).
ب- دادن مجوز[۳۸] یا حق انحصاری نمایندگی :
اهمیت داشتن یک نشان قوی برای سازمان زمانی مطرح می شود که بخواهد از فروش مجوز یا نشان خود بهره بگیرد. دادن مجوز طی یک موافقت نامه قراردادی صورت می گیرد که به وسیله آن یک شرکت می تواند علامت تجاری یک شرکت را در قبال وفاداری یا دریافت وجه معینی مورد استفاده قرار دهد(۶۷).
ج- کیفیت محصول:
جنبه مهم دیگری از محصول که باید مورد توجه بازاریابان ورزشی قرار گیرد، کیفیت محصول است که روی ارزش نشان محصول در ذهن مصرف کننده موثر است(۶۷).
کیفیت محصول به دو بخش کیفیت محصول[۳۹] و کیفیت خدمات[۴۰] تقسیم می شود. در بحث مسابقات ورزشی آن چه که تدارک یک مسابقه، به عنوان یک محصول را موجب می گردد، مربوط به بحث بازیکنان، مربیان و مدیران و در مجموع کلیه عوامل دست اندر کار در امر تولید محصول، می شود. لیکن بنا به ویژگی عدم قابلیت تفکیک، جدا کردن کیفیت محصول تولید شده و کیفیت خدمات ارائه شده از خود محصول غیر ممکن است(۳۱).
۲-۱-۱۳-۱-۳- چرخه زندگی محصولات ورزشی
همانند افراد که در طول حیات خویش مراحل مختلف و متوالی را از تولد تا لحظه مرگ خویش تجربه می نمایند، محصولات ورزشی نیز از زمان خلق یک ایده تا زمان افول و مرگ محصول مراحل مختلفی را طی می نمایند.
یک محصول زندگی خودش را با عنوان یک ایده اولیه آغاز می کند، سپس به بازار معرفی می شود، یک دوره رشد را تجربه می نماید، سپس زمان بلوغ محول فرا می رسد و فرآیندهای نزول آغاز می گردد و انتهای دوره عمر محصول مدتی بعد فرا می رسد. البته در این میان می بایست به این نکته توجه داشت که منحنی عمر افراد، با چرخه زندگی محصولات می تواند از جهاتی متفاوت باشد. در بررسی چرخه عمر افراد سالیان زندگی فرد مهمترین عامل می باشد که این مسئله در مورد محصولات تنها یک عامل تعیین کننده می باشد که در این میان عوامل دیگری نظیر میزان فروش و سود نیز دخیل می باشند(۱۰،۶۵).
مطالعه، درک و مدیریت محصولات ورزشی و چرخه زندگی آن ها می تواند تأثیر قابل توجهی در موفقیت مؤسسات ورزشی از خود بر جای گذارد.
مراحل چرخه زندگی محصولات ورزشی عبارتند از:
۱- مرحله ایده :
در این مرحله، ایده ایجاد رقابت، باشگاه، ورزش جدید، محصول ورزشی جدید می تواند توسط تحقیق و توسعه، بررسی نظریات مشتریان، نیازها و خواسته های آنان و بررسی رشته های ورزشی رقیب و دیگر منابع همچون روزنامه ها، سازمان های ورزشی، سمینارها، نمایشگاه ها و … بوجود آید(۱۰).
۲- مرحله معرفی :
مرحله معرفی دوره ای است که یک محصول ورزشی برای نخستین بار به بازار فرستاده می شود (به مصرف کنندگان ارائه می گردد) در این مدت احتمالاً کسی از وجود چنین محصولی باخبر نمی باشد. بازاریابان ورزشی می بایست به شدت به دنبال معرفی و عرضه این محصول به مشتریان مختلف باشند. به این علت که محصول ورزشی همانند ورزشکار، باشگاه، رشته ورزشی، لیگ ورزشی جدید و … برای نخستین بار به بازار عرضه می گردد استقبال از آن ها به کندی صورت گرفته و هزینه ها بالا می باشد. اسپانسرها همچنان تمایلی به سرمایه گذاری نداشته، بلیط فروشی چندانی صورت نمی گیرد و جذب تبلیغات برای درآمدزایی صورت نمی پذیرد. هدف بازاریابان در این مرحله تشویق و ترغیب مخاطبان به استفاده از پدیده جدید است و چون پدیده عرضه شد ممکن است رقیبی نداشته باشد، هزینه های تبلیغات به ایجاد تقاضا برای پدیده جدید اختصاص می یابد. در این مرحله تبلیغات وظیفه آگاه کنندگی را به عهده دارد. البته بدیهی است که در مرحله معرفی محصول ورزشی دیگر عناصر آمیخته بازاریابی ورزشی نیز از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار می باشند(۶۵،۲۹).
۳- مرحله رشد :
آغاز تقاضا برای محصول ورزشی و آغاز فروش محصولات به مشتریان و مخاطبان آن منجر به ورود محصولات به مرحله جدیدی از چرخه زندگی خویش به نام مرحله رشد می گردد.
در این مرحله استقبال مخاطبان به سرعت افزایش می یابد و رقبای ورزشی وارد بازار می شوند. در این مرحله به جای تأکید بر افزایش تقاضا برای مارک مخصوص ورزش بر مزایای پدیده جدید ورزشی در مقایسه با رقبا تأکید می شود. منافع پدیده جدید ورزشی به تدریج و سپس یه سرعت افزایش می یابد. با استقبال مخاطبان جدید و تکرار خرید مخاطبان قبلی، فروش افزایش می یابد. با گذشت زمان تعداد خریدهای تکراری مخاطبان بیشتر می شود. اگر خریدهای تکراری شایان توجهی برای یک پدیده جدید ورزشی وجود نداشته باشد، این امر به منزله مرگ زودرس آن پدیده جدید ورزشی است.
در مرحله رشد، تغییرات در پدیده جدید ورزشی به تدریج ظاهر می شود. برای ایجاد تمایز بین پدیده جدید ورزشی و رقبای ورزشی، ممکن است در طراحی اولیه پدیده جدید ورزشی تغییرات عمده ای ایجاد شود همچون تغییر رنگ لباس ها،تغییر مقررات و …
در این مرحله معمولاً قیمت به تدریج کاهش می یابد و رقبای ضعیف تر از بازار خارج می شوند(۲۹،۶۵،۱۰).
۴- مرحله بلوغ :
در این مرحله درآمد و سود به حداکثر می رسد و سپس کاهش می یابد. مخاطبان اغلب کسانی هستند که قبلا پدیده ورزشی را خریداری و امتحان کرده اند. هدف بازاریابی ورزشی در این مرحله حفظ و نگهداری مخاطبین موجود است. زیرا برای جایگزینی مخاطبین از دست رفته، مخاطبان کمی وجود دارد. هزینه های تبلیغات نیز به حفظ مخاطبان اختصاص می یابد که پدیده ورزشی را مورد استفاده قرار می دهند. هدف عمده در استراتژی بازاریابان در این مرحله، کاهش هزینه های بازاریابی از طریق بهبود کارآیی امور تبلیغات است(۱۰،۶۵).
۵- مرحله افول :
این مرحله هنگامی آغاز می شود که درآمد و تعداد مخاطبان کاهش می یابند. پدیده های ورزشی شامل انواع ورزش ها، ورزشکاران، ستاره های ورزشی، باشگاه های ورزشی، رقابت های ورزشی، اغلب به علت تغییرات محیطی به مرحله افول می رسند که ممکن ایت به علت اشتباهات استراتژیک نباشد. این مرحله سرآغاز مرگ پدیده های ورزش است. این مرحله مشکل ترین مرحله برای هر سازمان ورزشی می باشد و حذف پدیده های ورزشی تصمیم دشواری است، در حالیکه با ادامه روند موجود، نیروی انسانی و منابع بسیاری به صورت غیر اقتصادی صرف می شود.
در این مرحله چند استراتژی می تواند به کار برده شود:
حذف پدیده ورزشی
ادامه عمر پدیده ورزشی با کاهش هزینه
واگذاری یا فروش پدیده ورزشی به سازمان های کوچکتر
حذف پدیده ورزشی مهم ترین و نگران کننده ترین حرکت توسط مخاطبین قلمداد می شود. حذف برخی از رشته های ورزشی از المپیک، طرفداران این رشته ها را ناراضی می نماید و اگر پدیده ورزشی همچون بسیاری از رقابت های بین المللی در بسیاری از کشورها ادامه یابد، هیچگونه هزینه ای برای تبلیغات آن صرف نمی شود و گاهی نیز ستاره ای ورزشی پس از سن قهرمانی، توسط باشگاه های حرفه ای معتبر دنیا به باشگاه های کوچکتر در لیگ های ضعیف تر واگذار می شوند.
بهترین روش برای به تأخیر انداختن مرحله افول، تغییرات مداوم در پدیده های ورزشی متناسب با تغییرات محیطی می باشد، تا این مرحله دیرتر به وقوع بپیوندد. لیکن گاهی با گذشت عمر ستارگان ورزشی، جز تبدیل آنان به ستاره های رسانه ای و سایر چهره ها راه دیگری نمی توان یافت(۱۰،۶۵).
۲-۱-۱۳-۲- مکان ( کانال های توزیع )
مکان، جا و چگونگی رسیدن یک محصول از نقطه تولید یا مبدا آن به مکانی است که مصرف کننده مورد هدف می تواند به آن دستیابی پیدا کند(۶۵). توزیع به زبان ساده به معنای رساندن محصول تولید شده به مصرف کنندگان در زمان و مکان مناسب و مورد نظر می باشد(۳۱). کانال توزیع شامل نهادها و آژانس های به هم وابسته و مربوط به هم است که به عنوان یک سیستم یا شبکه ای عمل می کنند که سازمان را قادر می سازد که تلاش های خود را برای عرضه و توزیع یک محصول، سازماندهی کنند(۲۹).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...